Archief Etcetera


(advertentie)KAAITHEATER

JANUARI-JUNI 1995

Twee produkties op één avond. Cinéaste Chantal Akerman heeft twee toneelteksten geschreven, Eric De Kuyper heeft ze vertaald, Jürgen Gosen regisseert. De Nachthal wordt gespeeld door Abdembi Azzaoui, Circé, Frieda Pittoors, Jos Verbist, e.a. De Verhuizing door Josse De Pauw. Produktie Kaaitheater. M-14, 18-21 jan, Lunatheater.

Tekst van Stefan Hertmans. De hersenspinsels van Nietzsche, Hölderlin, Kaspar Hauser e,a. worden verweven in de dialogen tussen twee mannen en twee vrouwen. Regie Jan Ritsema. Met o.a. KittyKortes-Lynch, Johanne Saunier, Dirk ftoofthooft en Gene Bervoets. Produktie Kaaitheater. 5-8, 12-15, 19-22apr, Studios

Mengeling van lyriek en documentaire, van bittere satire en spitse humor, waarin Hans Magnus Enzensberger de balans van onze Westerse beschaving opmaakt. Door Lucas Vandervost. Produktie De Tijd. 7-9 feb, Lunatheater

Tbneelspelersgezelschap Stan brengt 8 a 9 acteurs samen in een programma dat zal bestaan uit meerdere toneelstukken met een kleine

14-18,21-25 feb, Studio's

Tweede deel van de Snakesong Trilogy, een reeks voorstellingen over liefde en dood. Regie Jan Lauwers. Produktie Needcompany. 28-30 apr, 2-7 mei, Lunatheater. I.s.m. het KunstenFESTIVALdesArts.

Nieuw ballet van Jan Fabre. Met een kern van eigen dansers en 30 dansers van het Nationaal Ballet Nederland. Produktie Nationaal Ballet Nederland en Troubleyn. 10-12 mei, Lunatheater, I.s.m. het KunstenFESTIVALdesArts.

Het ensemble voor hedendaagse muziek Champ d'Action met werk van de Zwitser Klaus Huber, de Vlaming Luc Brewaeys en de Brit Jonathan Harvey. Dirigent is Celso Antunes. 3 maa, Lunatheater. I.s.m. Ars Musica.

Blindman vroeg een aantal componisten om een werk waarin het toe» val [de aleatoriek] een rol speelt: Pierre Bartholomée, Denis Bosse, Eric Sleichim & Thierry De Mey, Serge Verstockt. 3 jun, Lunatheater.

Het Ensemble Modern uit Frankfurt, een van de meest gerenommeerde ensembles voor de uitvoering van 20ste eeuwse muziek, met vier werken van de Duitse componist en theatermaker Heiner Goebbels. 4 maa, Lunatheater. t.s.m. Ars Musica.

Gegroeid uit Maximalist! en uit de groep die live musiceerde bij Van-dekeybus' Le poids de la Main [1990]. Ictus staat voor kwaliteit in het creëren van nieuw werk en in het 'herlezen' van het modern-klassieke repertoire. Muzikale leiding: Georges-Eiie Octors. 10 jun, Lunatheater.

Nieuw project van Josse De Pauw, naar teksten van o.a. Michel De

Ghelderode. Onderwerp en inspiratiebron: vrouwen. Op de scène

zeven actrices en één acteur.

Produktie Kaaitheater, NTG en Stichting Laagland.

21-25 maa, Lunatheater,

Bel de toeschouwers!ijn: 02/201 59 59 Kaaitheater, Akenkaai 2, 1210 Brussel

Zalen: -Lunatheater, Sainctelettesquare 20,1210 Brussel

-Studio's, Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 83,1000 Brussel

Heiner Goebbels {zie Ensemble Modern] bewerkte Heiner Müllers De Bevrijding van Prometheus toX een scenisch concert. Naast Goebbels zelf, de Amerikaanse vocalist en percussionist David Moss en de

acteur Andre-Wüms, - . - -- - -

29 en 30 maa, Lunatheater, I.s.m. De Munt.

Het Kaaitheater wordt gesubsidieerd door faet Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, administratie voor de kunst, de Vlaamse Gemeenschapscommissie van liet Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de provincie Brabant en de Nationale Loterif.

Hoofdsponsor Ts"ü« ~K r e i eihanUT Hü/oiia-~ sponsors zijn Knack, De Morgen en fta'die 3.

3

KREDIETBANK

PARTNERS IN CULTUUR


Development and design by LETTERWERK