Archief Etcetera


(personalia)(personalia)

PERSONALIA

Katrien Baetslé volgt liet postgraduaat Transmedia in Sint Lukas Brussel en maakt behalve foto's ook audio- en videowerken over kijken en bekeken worden, die schipperen tussen realiteit en fictie.

David Bergé studeert fotografie in Sint Lukas Brussel en werkt als fotograaf voor PARTS.

Pieter De Buysser schrijft en regisseert theaterstukken en films. Hij werkt nu aan de theatertrilogie De Kritiek van het Vermogen. Hij is de knecht van Lampe.

Saskia de Coster is schrijfster en videomaakster. Ze is redactielid van het literaire tijdschrift Dietsche Warande & Belfort en publiceerde de romans Vrije Val (2002) en Jeuk (2004).

Tom Janssens studeerde musicologie aan de KU Leuven en in Berlijn. Nadien deed hij nog aanvullende studies: theaterwetenschappen (UIA), culturele studies - optie theaterwetenschappen en performancestudies (KU Leuven) en wijsbegeerte (KU Leuven). Als wetenschappelijk medewerker aan het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek bestudeert hij de 19de eeuwse opera- en theatermuziek.

Flore Opsomer studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en volgde de interuniversitaire opleiding GGS Theaterstudies in Antwerpen.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte en is actief als publicist en dramaturg. Hij recenseert dans voor de krant De Morgen en is redacteur van Snnna.be, online platform voor dans- en performancekritiek.

Guy Poppe is journalist van het radionieuws van de VRT.

Ellen Stynen studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit van Antwerpen en GGS Theaterwetenschap. Als dramaturge werkt ze bij Het muziek Lod en Toneelgroep Ceremonia.

Sarah Vanagt studeerde geschiedenis en film en werkt momenteel aan een documentaire over het spelgedrag van kinderen in het grensgebied tussen Rwanda en de Democratische Republiek Congo.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, studeerde filosofie en theaterwetenschappen. Ze is werkzaam als dans- en theaterrecensente voor de krant De Standaard.

Clara Van den Broek is romaniste, theaterwetenschapster en actrice, o.m. bij SKaGeN.

Myriam Van Imschoot is danswetenschapper. Ze is de oprichter van Sanna.be, online platform voor dans- en performancekritiek. In 2004 was ze actief als curator van Connexive #/: Vera Mantero (i.s.m. Barbara RaesA'ooruit) en als dramaturge bij Forgeries, Love and Other Matters, een dansvoorstelling gecreëerd door Meg Stuart, Benoit Lachambre en Hahn Rowe.

Marianne Van Kerkhoven, redacteur van Etcetera, is dramaturge bij het Kaaitheater en Het Net en is daarnaast actief als essayiste.

Jeroen Versteele, redacteur van Etcetera, volgt het postgraduaat Transmedia in Sint Lukas Brussel en schrijft over film, literatuur, theater en dans.

theater, dans,

etcetera

Abonnementen 2004 (22ste jaargang, 5 nummers)

- België: 30 euro; studenten en CJP: 27,50 euro

- E.U.: 38 euro

- Andere landen: 45 euro

Losse nummers

- 7 euro

- Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

- 7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten; 10% reductie vanaf 10 nummers

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74 e-mail etcetera@arte.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, Megaluna, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen Theaters

Antwerpen: deSingel, Monty brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij gent: Vooruit leuven: STUK tongeren: DeVelinx

Boekhandels

Antwerpen: Acco-Somville, Adoeh, Belis Vinck, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge brussel: City Press Center Anspach, De Slegte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket genk: Malpertuis gent: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry hasselt: IMS Hasselt kontich: Athena kortrijk: Theoria leuven: Acco, IMS, Plato mechelen: City Press, Forum, Salvator mol: Bredero mortsel: De Boekuil Oostende: Corman, De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs roeselare: Hernieuwen schilde: 't KLAverVIER sint-niklaas: De Wase Boekhandel,'t Oneindig Verhaal tienen: Plato tu r n h out: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnegem: Fnac

Verkooppunten Nederland

amsterdam: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & Film Bookshop, Theater Instituut Nederland 's hertogenbosch: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

68 # ® ® etcetera 93

Volledig artikel als PDF

Auteur

Publicatie Etcetera, 2004-10, jaargang 22, nummer 93, p. 68

Trefwoorden eurostudeerdetheaterwetenschappenlukasdramaturgeredacteurpostgraduaattransmedia

Namen ABN Amrobank te HulstAccoAdoehArt BookAthenaeum NieuwscentrumBarbara RaesA'ooruitBelfortBelgiëBelis VinckBenoit LachambreBerlijnBeursschouwburgBrederoCity Press Center AnspachConnexiveCormanDavid BergéDe BladwijzerDe Boekuil OostendeDe Brugse BoekhandelDe Groene WatermanDe Internationale BoekhandelDe Kritiek van het VermogenDe MorgenDe MuntDe PlukvogelDe StandaardDe Wase BoekhandelDemocratische Republiek CongoDierckxsens-AvermaeteDietsche WarandeE.U.Ellen StynenEtceteraFilm BookshopFnacForumGGS TheaterwetenschapGermaanseGrafisch CentrumGuy PoppeHahn RoweIMS BruggeIMS HasseltIMS MeirInternational TheatreJeroen VersteeleJeukJohan WambacqKU LeuvenKaaitheater en Het NetKatrien BaetsléLampeLimerickLiteraireLoveMangelschotsstraatMarianne Van KerkhovenMeg StuartMegalunaMontyMyriam Van ImschootOneindig VerhaalOpsomerPARTSPieter De BuysserPlatoPoëziecentrumRwandaSKaGeNSanna.beSarah VanagtSaskia de CosterSint Lukas BrusselSnnna.beStefan LoeckxStudiecentrum voor Vlaamse MuziekTheater Instituut NederlandTheoriaUniversiteit GentUniversiteit van AntwerpenVan CampenhoutVera ManteroVlaams Theater InstituutVrije ValWalry


Development and design by LETTERWERK