Archief Etcetera


PERSONALIAPERSONALIA

PERSONALIA

Marleen Baeten is lesgever in Open School Leuven en freelancer in de kunstensector.

David Bergé is beeldredacteur van Etcetera en onderzoekt de mogelijkheden van beeldvorming rond performance door samenwerkingen met diverse choreografen, www.papa-razzi.be

Pieter De Buysser, redacteur van Etcetera, keek even rond op het conservatorium Dora van der Groen en studeerde daarna filosofie aan de UFSIA en Paris-8 Vincennes Saint-Denis. Hij is toneelschrijver en filmmaker. Hij is tevens artistiek leider van Lampe. Zijn meest recente theaterteksten zijn Eekhoornbrood, Stranden en Het groeien van de bomen. Nieuwe stukken van hem worden gespeeld door Lampe, de Queeste en NTGent/Münchner Kammerspiele.

Anne Dekerk, redacteur van Etcetera, is algemeen diensthoofd / psycholoog in een multidisciplinair diagnostisch en therapeutisch centrum te Brussel. Studeerde theaterwetenschappen, lid van kunstenaarscollectief ECHO. BASE.

Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler-tolk, ManaMa filmstudies en ManaMa Theaterwetenschappen. Momenteel volgt ze de Masterstudies Cultuurmanagement (UA) en werkt ze freelance als radiomedewerker voor Fresco (Klara).

Bernard Foccroulle studeerde orgel aan het conservatorium van Luik en werd een gerenommeerd organist. Sinds 1992 is hij directeur van De Munt. Hij werd onlangs verkozen tot voorzitter van Opera Europa.

Ivan Grubanov studeerde schilderkunst aan de academie van Belgrado. Sinds 2002 werkt hij op de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Zijn huidige werk exploreert de rol van het geheugen en de documentaire in de interpretatie van het verleden.

Wouter Hillaert studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent, GGS Theaterwetenschap en 'Teatervetenskap' aan de universiteit van Stockholm. Hij is freelance theatermedewerker voor De Morgen.

Mette Ingvartsen is een Deense choreografe en danseres, die woont en werkt in Brussel. Ze studeerde af aan P.A.R.T.S. in 2004. Zij is actief als choreografe, auteur en performancekunstenaar. Sinds 2002 creëerde ze verschillende voorstellingen. Momenteel neemt ze deel aan een onderzoeksproject naar werkprocessen in de podiumkunsten.

Rudi Laermans is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven, waar hij deel uitmaakt van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CeSO) en het Centrum voor Cultuursociologie leidt. Hij is tevens gastdocent Theorie aan P.A.R.T.S (Brussel) en binnen de opleiding Critical Studies van Lund University & Malmö Art Academy. In het Nederlands publiceerde hij recent samen met Pascal Gielen de boeken Een omgeving voor actuele kunst (2004) en Cultureel Goed. Over het (nieuwe) erfgoedregiem (2005).

Tom Lanoye debuteerde in 1980 met de poëziebundel Maar nog zo goed als nieuw. Hij publiceerde gedichten, autobiografisch proza en fictie en werd onderscheiden met De Gouden Uil voor Zwarte Tranen. Als theaterauteur schreef hij ondermeer Ten Oorlog en Mamma Medea.

Liv Laveyne studeerde kunstwetenschappen (theater en plastische kunst) aan de Universiteit Gent en schrijft over theater in De Morgen en Theatermaggezien.

Rabih Mroué studeerde theater aan de Libanese universiteit in Beiroet en begon vanaf 1990 eigen stukken en videoperformances te maken. Als videast is hij sinds 1995 aan de slag bij de televisie (Future TV). In 2002 maakte hij samen met actrice Lina Saneh de voorstelling Biokraphia en in 2004 Looking for a missing employee.

Jeroen Peeters studeerde kunstwetenschappen en wijsbegeerte. Hij is actief als publicist, dramaturg en curator in Brussel en Berlijn. Hij is tevens redacteur van Sarma.be, on-line platform voor dans- en performancekritiek. Verder is hij artistiek medewerker van Meg Stuart/Damaged Goods.

Raqs Media Collective is een collectief bestaande uit drie leden dat de meest uiteenlopende media aanwendt. Ze richtten samen Sarai op, een onderzoeksruimte voor nieuwe media en stedelijkheid. Raqs stelde ondermeer tentoon in Bose Pacia, New York, PM House Museum & Gallery, London, de biënnales van Tapei en Venetië en Documenta 11. www.raqsmediacollective.net

Eran Schaerf, geboren in Tel Aviv, woont en werkt in Berlijn als artiest en schrijver. Hij stelde onder meer tentoon in: Documenta IX; Recasting in het Muhka; Migrants & Variants in Argos, some time later in Bonner Kunstverein. Hij regisseerde Documentary Credit, Europe Erom Afar en Flashforward.

Sarah Vanagt studeerde geschiedenis en film. Ze maakte de documentaires Little Figures, After Years of Walking, Begin Began Begun en de video-installatie Les Mouchoirs de Kabila (www.balthasar.be).

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor De Standaard en diverse kunsttijdschriften. Daarnaast maakt ze deel uit van het artistieke team van Nadine.

Charlotte Vandevyver, redacteur van Etcetera en van het on-line cultuurtijdschrift Urbanmag.be, studeerde theaterwetenschappen. Ze is coördinator van Sarma.be, on-line platform voor dans- en performancekritiek.

An van Dienderen volgde na haar studies kunstgeschiedenis en audiovisuele kunsten les bij Trinh Minh-Ha in Berkeley (VS). In haar filmografie valt vooral Nachtelijke bezoekers (1998) op. Momenteel maakt ze een doctoraat in visuele antropologie aan de universiteit van Berkeley.

William Yang studeerde architectuur aan de universiteit van Queensland en werkte vervolgens als regisseur in Sydney. In 1974 startte hij als freelance fotograaf en sindsdien presenteerde hij zijn werk als slideshow in verschillende theaters. In zijn oeuvre, waaronder Bloodlinks, Sadness, Objectsfor meditations, behandelt hij sociale thema's als gender, seksualiteit, racisme vanuit een persoonlijk perspectief, www.williamyang.com.au

Contact

www.e-tcetera.be

redactie@e-tcetera.be

beeld@e-tcetera.be

theater, dans,

etcetera •••

Abonnementen 2006-2007 (24e en 25e jaargang, 10 nummers)

- België: 60 euro; -26 en lerarenkaart: 55 euro

- E.U.: 76 euro

- Andere landen: 90 euro

Abonnementen 2006 (24ste jaargang, 5 nummers)

- België: 30 euro; -26 en lerarenkaart: 27,50 euro

- E.U.: 38 euro

- Andere landen: 45 euro

Losse nummers

- België: 7 euro, Nederland: 9 euro

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

- 7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten; 10% reductie vanaf 10 nummers

- Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera clo Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74 e-mail abonnementen@e-tcetera.be

Website

www.e-tcetera.be

Ontwerp

Stefan Loeckx, megalunatriumviraat, Brussel Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen Theaters

ANTWERPEN: deSingel, Monty BRUSSEL: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij GENT: Vooruit, NT Gent LEUVEN: STUK TONGEREN: De Velinx

Boekhandels

ANTWERPEN: Acco-Somville, Belis Vinck, Blomberg, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac BRUGGE: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge BRUSSEL: Bolle Books, City Press Center Anspach, Passa Porta, De Slegte, Press Shop De Brouckère DEERLIJK: Etiket GENK: Malpertuis GENT: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry HASSELT: IMS Hasselt K0NTICH: Athena K0RTRIJK: Theoria LEUVEN: Acco, IMS, Plato MECHELEN: City Press, Forum, Salvator MOL: Bredero M0RTSEL: De Boekuil OOSTENDE: Corman, De Internationale Boekhandel R0ESELARE: Hernieuwen SCHILDE: 't KLAverVIER SINT-NIKLAAS: De Wase Boekhandel, 't Oneindig Verhaal TIENEN: Plato TURNHOUT: Taxandria VILVOORDE: De Plukvogel WIJNEGEM: Fnac

Verkooppunten Nederland

AMSTERDAM: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & film Bookshop, Theater Instituut Nederland 'S HERTOGENBOSCH: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

Personen die niet konden worden bereikt voor een regeling inzake copyright, worden verzocht contact op te nemen met de redactie.

Volledig artikel als PDF

Auteur

Publicatie Etcetera, 2006-04, jaargang 24, nummer 101, p. 73

Trefwoorden studeerdeeurouniversiteitredacteurfreelancenummersbrusselmanamatheaterwetenschappen

Namen ABN Amrobank te HulstAccoAfter Years of WalkingAmsterdamAnne DekerkArt BookAthena K0RTRIJKAthenaeum NieuwscentrumBegin Began BegunBeiroetBelgiëBelgradoBelis VinckBerkeleyBerlijnBernard FoccroulleBeursschouwburgBiokraphiaBlombergBonner KunstvereinBookshopBose PaciaBredero M0RTSELBrussel DrukCeSOCentrum voor CultuursociologieCentrum voor Sociologisch OnderzoekCharlotte VandevyverCity Press Center AnspachCormanCritical Studies van Lund UniversityCultureel GoedDavid BergéDe BladwijzerDe Boekuil OOSTENDEDe Brugse BoekhandelDe Groene WatermanDe MorgenDe MuntDe PlukvogelDe StandaardDe VelinxDe Wase BoekhandelDeenseDierckxsens-AvermaeteDocumenta IXDocumentary CreditDora van der GroenE.U.ECHOEekhoornbroodEran SchaerfEtceteraEtiket GENKEurope Erom Afar en FlashforwardFaculteitFnac BRUGGEForumFrescoFuture TVGGS TheaterwetenschapGalleryGermaanseGrafisch CentrumHasselt K0NTICHHernieuwen SCHILDEIMS BruggeIMS MeirInternational TheatreInternationale Boekhandel R0ESELAREIvan GrubanovJohan WambacqKLAverVIER SINT-NIKLAASKVSKaaitheaterKlaraLampeLes Mouchoirs de KabilaLibaneseLimerickLina SanehLiteraireLiv LaveyneLondonLuikMalmö Art AcademyMamma MedeaManaMa TheaterwetenschappenMangelschotsstraatMarleen BaetenMasterstudies CultuurmanagementMeg StuartMette IngvartsenMonty BRUSSELMünchner KammerspieleNT GentNachtelijkeNadineNederlandNew YorkObjectsforOneindigOpen School LeuvenOpera EuropaP.A.R.T.S.PM House MuseumParis-8 Vincennes Saint-DenisPascal GielenPassa PortaPieter De BuysserPlato MECHELENPoëziecentrumQueenslandQueeste en NTGentRabih MrouéRaqs Media CollectiveRecasting in het MuhkaRijksacademieSalvator MOLSarah VanagtSarma.beSociale Wetenschappen van de K.U.LeuvenStefan LoeckxStockholmStranden en HetSydneyTapeiTaxandriaTeatervetenskapTel AvivTen OorlogTheatermaggezienTom LanoyeTrinh Minh-HaUFSIAUniversiteit GentUrbanmag.beVan CampenhoutVenetiëVerhaal TIENENVlaams Theater InstituutWalry HASSELTWilliam YangWouter Hillaert


Development and design by LETTERWERK