Archief Etcetera


(Personalia)(Personalia)

David Bergé is werkzaam als beeldredacteur voor diverse kunstpublicaties, waaronder Etcetera. Daarnaast werkt hij als freelance fotograaf samen met verschillende choreografen. www.papa-razzi.be

Bojana Cvejić, redacteur van Etcetera, is performancewetenschapper, performer, musicoloog en lesgever binnen de dans-en muzieksector. Ze publiceert in tijdschriften als Maska, Ballet-Tanz en Performance Research.

Anne Dekerk, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschap en is psycholoog (psychoanalyse). Daarnaast is ze lid van het kunstenaarscollectief Echo.Base.

Sally De Kunst, redacteur van Etcetera, studeerde theaterwetenschappen. Momenteel werkt ze samen met Arco Renz aan het opzetten van Monsoon, een uitwisselingsplatform tussen Aziatische en Europese kunsenaars, en is ze verbonden aan Theater Gasthuis voor het ontwikkelen van een internationaal onderzoeksplatform.

Daniëlle de Regt, redacteur van Etcetera, studeerde vertaler/tolk, filmen beeldstudies, theaterwetenschap en cultuurmanagement. Momenteel is ze onderzoeksmedewerker bij de Hogeschool Antwerpen, en medewerker cultuur voor De Standaard.

Hugo Haeghens is directeur van het Cultuurcentrum Maasmechelen. Hij is programmator theater, dans, jazz, klassieke en hedendaagse muziek en publiceert occasioneel over theater en hedendaagse dans in Etcetera. Hij is verantwoordelijk voor de danspublicaties van CC Maasmechelen, i.s.m. Dans in Limburg.

Wouter Hillaert studeerde Germaanse en Theaterwetenschappen, werkt als freelance theatercriticus voor De Morgen en Klara, en is redacteur podiumkunsten voor het kunstkritische tijdschrift rekto:verso.

Paul Hynes woont en werkt in Berlijn als fotograaf. Mette Ingvartsen studeerde af aan P.A.R.T.S. Sindsdien danst ze en maakt ze ook eigen werk. Haar laatste voorstelling is 'Why we love action'.

Rudi Laermans is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de K.U.Leuven, waar hij deel uitmaakt van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CeSO) en het Centrum voor Cultuursociologie leidt. Hij is tevens gastdocent Theorie aan P.A.R.T.S. (Brussel) en binnen de opleiding Critical Studies van Lund University & Malmö Art Academy.

Peter Lenaerts werkt als musicus en geluidsontwerper. Onder de naam [‘aisikl'] bracht hij drie albums uit. Hij heeft samengewerkt met verschillende kunstenaars zoals Vincent Meessen, Inneke Waeyenberghe en Mette Ingvartsen.

Hanneke Paauwe is auteur en theatermaker van van intieme performances, installaties en voorstellingen voor kinderen en volwassenen. Ze volgde een theater en een beeldende opleiding. In 2003 ontving ze de 1000Watt lichtpuntprijs voor haar werk.

Patricia Portela studeerde scenografie en kostuumontwerp in Portugal, Nederland en Denemarken. Sinds 1994 werkte ze als dramaturge en kostuumontwerper bij verschillende gezelschappen. Op dit moment toert ze met eigen werk, 'Flatland' en 'Odilia'.

Dorothea Richter leeft en werkt als freelance illustrator en grafisch ontwerper in Hamburg. Ze studeerde communicatie-ontwerp en illustratie in Hamburg en Parijs.

Roen (Jeroen Lommelen) studeerde af als beeldend kunstenaar, optie Fotografie, aan de Sint Lukas Hogeschool te Brussel. Momenteel volgt hij de opleiding Scenografie aan de Kunstacademie van Antwerpen. Eén van de belangrijkste thema's in Roëns werk is de grens tussen fictieen non-fictie, die vervaagd wordt door de onweerstaanbare, menselijke drang naar escapisme.

Mia Vaerman studeerde filosofie aan de K.U.L , en voordracht aan het Muziekconservatorium van Brussel. Aan de Vakgroep Filosofie van de Universiteit Antwerpen (UA) bereidt ze een doctoraat voor over het Geheugen van het lichaam bij Maurice Merleau-Ponty en Henri Bergson.

Elke Van Campenhout, redacteur van Etcetera, is freelance publicist voor diverse kunsttijdschriften, en werkt als curator en dramaturg rond dans, nieuwe media, theater en kunst in het algemeen.

Karel Vanhaesebrouck is als assistent podiumkunsten verbonden aan het departement voor audiovisuele en dramatische kunsten (RITS) van de Erasmushogeschool Brussel. Hij bereidt een proefschrift voor over de opvoeringsgeschiedenis van Britannicus aan de Université de Paris X. Hij is tevens redacteur van rekto:verso.

Bruno Vanobbergen is als doctorassistent verbonden aan de Vakgroep Pedagogiek van de Universiteit Gent. Hij behaalde zijn doctoraat in de Pedagogische Wetenschappen in 2003. Zijn interesse gaat hoofdzakelijk uit naar het brede thema van kind, opvoeding en cultuur, waarbij hij vooral publiceert over de relatie tussen recente fenomenen binnen de kinderleefwereld en de betekenis hiervan voor opvoeding en onderwijs.

Els Van Steenberghe kunstwetenschapster en dramaturge, bereidt een doctoraat voor aan UGent over de evolutie van een kindbeeld in het jeugdtheater en stelde de essaybundel 'Groot Toneel. Teksten over jeugdtheater' samen.

illustratie: Dorothea Richter


Development and design by LETTERWERK