Archief Etcetera


P O L L E S C HP O L L E S C H

P O L L E S C H

DE REVOLUTIONAIRE ONDERNEMING

dan de leugen en het echte een klotebollywoodfilm is in die berekende kloterij hier, dan kies ik voor de leugen. Maar ik zou liever gewoon willen geloven wat jij mij verkoopt.

ASTRID Jij en ik, wij revolutionaire ondernemingen, liggen voortdurend op de loer, totdat we kunnen zeggen dat het voorbij is. Maar allebei geloven we in het geld dat ons samenhoudt.

GORDON GELOOF IK WAT JIJ MIJ VERKOOPT?!

BASTIAN Er was vandaag zo een grote afstand tussen ons, nadat je mij had gezegd datje van me houdt! Maar als dat zo is, dat je van me houdt, waar speelt zich onze liefde dan af? Ik zou graag willen weten waar het podium is waarop onze liefde performt, ik zou er graag naartoe willen gaan, want HIER is het in elk geval NIET! Tussen ons!

ASTRID Ik krijg alleen maar liefde die allang beschadigd is, die altijd al kapot is nog voor ze begonnen is.

Hoewel ik altijd gedacht heb, als de liefde met geld begint en niet op het een of andere klote eerste gezicht, dan is het misschien toch allemaal in orde, dat we nu eenmaal vooral met geld omgaan en daarbij onze principes trouw blijven (dus geld) en niet met zo een romantisch zicht op deze gefragmenteerde stad.

caroline In ruil voor geld heb ik je rondgesleurd in mijn leven, jij Kidman-kloterij, en in deze Moulin Rouge hier, jij betoverende Nicole, jij kutwijf, ik dacht, misschien kan je je dan voorstellen hoe het zou zijn, met mij en onze interesse in geld, die verbindt ons toch, de INTERESSE IN GELD! Ik bedoel wat ons beroert en hoe jij mij beroert en verandert, maar je wil niet, jij klotehoer.

astrid ALSJEBLIEF, TROUW MET MIJ, JIJ REVOLUTIONAIRE ONDERNEMING!

bastian Stemmen tijdens een bankoverval

caroline Maar jij wil niet, jij Kidman-kloterij!

ASTRID Er was een revolutionaire gedachte in de kloterij hier, hier in mijn situatie, bedoel ik.

bastian Ik heb je rondgesleurd in mijn leven, Nicole Kidman...!

Caroline En dat mijn lichaam zich bij elke kus van jou herinnert hoe jij het rondgesleurd hebt in jouw leven en zo. Dat heb je toch meegemaakt, wat mijn lichaam doet als het gekust wordt, HET HOUDT DAT GEWOON NIET VOL!

ASTRID Ik ben blij dat elke kus me eraan herinnert in wat voor kloterij ik hier leef, wat voor kloterij ik hier beleef.

Konec'

Vertaling Wouter Dehairs en Inge Arteel

1. einde

BRUSSEL wo 30 mrt t/m za 16 april

Koninklijke Vlaamse Schouwburg [+32 (0)2 412 70 70] ROTTERDAM di 19 t/m vr 29 april Rotterdamse Schouwburg [+31 (0)10 411 81 10]

flUZE ZANDWIJK

MEISKES EN

hetrrrrrrrooooootheater

Een bizar sprookje dat pendelt tussen een Tsjechov-drama en een surrealistische keukenmeidenroman.

In een afgelegen kasteel wonen de kousenfabrikant Philip met zijn ongelukkige vrouw en hun twee zonen. Hij zit volop in een midlifecrisis Wanneer drie meisjes zichzelf op het landgoed uitnodigen voor een zwempartij, ontsporen de familierelaties volledig In deze vivisectie van een archetypische familie die uit elkaar valt, wordt het lachwekkende verenigd met het bittere. Arne Sierens schreef deze tekst voor de bekende Nederlandse regisseur Alize Zandwijk Ze vinden elkaar in hun fascinatie voor het o"twr,chte gezin en voor een rauw-realistische theatertaal.

Met Jacqueline Blom, Guus Dam, Katelijne Damen, Herman Gilis, Koen De Graeve, Gijs Naber, Rogier Philipoom,

Esther Scheldwacht, Iris Van Cauwenbergh en Wim Willaert

JONGENS

WWW.ROTHEATER.NL

WWW.WIS.RE


Development and design by LETTERWERK